NetSfere-gebruikershandleiding

Maak een keuze uit de lijst met categorieën om te vinden wat u nodig hebt.

Gebruikershandleiding

Deze handleiding is bedoeld voor alle NetSfere-gebruikers. Als u een beheerder bent, kunt u de NetSfere-beheerdershandleiding raadplegen voor meer informatie over het configureren van NetSfere voor uw organisatie.

Deze handleiding is beschikbaar in de volgende extra talen:

Aan de slag

Wat is NetSfere?

NetSfere is een zakelijke berichtenservice in de cloud die een veilig platform biedt voor interne communicatie en samenwerking. De service biedt een ononderbroken, end-to-end codering voor alles wat u verzendt. Alleen u en de anderen in uw gesprekken hebben toegang.

Aangezien NetSfere zich in de cloud bevindt, wordt de hoofdkopie van uw berichttekst en bijlagen opgeslagen in de cloud en wordt alleen de meest recente inhoud op uw apparaten in de cache opgeslagen. Dit bespaart waardevolle ruimte op uw apparaat en maakt het eenvoudig om naar een nieuwe telefoon te upgraden: installeer NetSfere en al uw berichten zijn binnen handbereik!

Informatie over NetSfere-organisaties

NetSfere groepeert gebruikers in organisaties. Een organisatie heeft ten minste één beheerder en mogelijk duizenden gebruikers die lid zijn van de organisatie. Beheerders hebben de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen en te verwijderen en om verschillende beveiligingsbeleidsregels voor de organisatie in te stellen. Gebruikers kunnen berichten en bijlagen uitwisselen met andere leden van de organisatie. Als het beveiligingsbeleid van de organisatie dit toestaat, kunnen gebruikers ook communiceren met gasten die lid zijn van andere NetSfere-organisaties.

Uw organisatie maken

Als uw organisatie al over NetSfere beschikt, neemt u contact op met uw NetSfere-beheerder en vraagt u om een uitnodiging. U ontvangt een e-mail met instructies over hoe u uw account kunt activeren en lid kunt worden van deze bestaande NetSfere-organisatie.

Als u een nieuwe NetSfere-organisatie wilt maken en de eerste beheerder ervan wilt worden, doet u het volgende:

 1. Ga in uw webbrowser naar signup.netsfere.com.
 2. Vul de aanmeldingspagina in en verzend deze.
 3. Wacht even totdat NetSfere u een activeringskoppeling stuurt.
 4. Volg de instructies om uw account te activeren.

Uw account activeren

Om uw account te activeren, stuurt NetSfere een koppeling (met een tijdelijke toegangscode) naar uw e-mailadres en vraagt u om uw identiteit te bewijzen door op de koppeling te klikken of erop te tikken. Vervolgens vraagt NetSfere u om een wachtwoord te maken. Met dit wachtwoord wordt uw langetermijncoderingssleutel beveiligd en wordt voorkomen dat iedereen anders dan u en uw beoogde ontvangers toegang hebben tot de inhoud van uw bericht.

Activeer uw account als volgt:

 1. Klik of tik op de rode knop in de e-mail van NetSfere.
 2. Kies een sterk wachtwoord en voer het tweemaal in.
 3. Klik of tik op Activeren.

Onthoud uw wachtwoord of bewaar het op een veilige plaats. Omdat NetSfere end-to-end gecodeerd is, verlaat uw wachtwoord nooit uw apparaat en kan het ondersteuningsteam van NetSfere het niet voor u herstellen. U kunt een vergeten wachtwoord opnieuw instellen, maar als een collega niet beschikbaar is om toegang te verlenen tot uw vorige berichtinhoud, is die berichtinhoud permanent verloren.

NetSfere installeren

NetSfere is beschikbaar als gratis download voor Apple-apparaten zoals iPhone en iPad, evenals voor de meeste Android-apparaten:

NetSfere werkt ook op de meeste moderne desktop- en mobiele webbrowsers. Ga in uw browser naar web.netsfere.com.

Als u de Chrome-webbrowser van Google gebruikt, biedt NetSfere een gratis extensie die u op de hoogte stelt wanneer u een nieuw bericht ontvangt (zelfs als u web.netsfere.com niet hebt geopend in een van uw browservensters). U kunt de uitbreiding installeren vanuit de Chrome Web Store.

Aanmelden

Als u eenmaal uw account hebt geactiveerd, kunt u zich erbij aanmelden vanaf elke NetSfere-app:

 1. Start uw NetSfere-app of ga in uw webbrowser naar web.netsfere.com.
 2. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw account.
 3. Voer het wachtwoord in dat is gekoppeld aan uw account.
 4. Klik of tik op Aanmelden.

Wanneer u zich aanmeldt, downloadt NetSfere uw nieuwste berichtinhoud naar het apparaat en blijft vervolgens continu het apparaat synchroniseren met uw andere NetSfere-apparaten.

Uw wachtwoord opnieuw instellen

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen. Wanneer u dit doet, stuurt NetSfere u per e-mail een tijdelijke toegangslink toe. U moet op de link in de e-mail klikken en een nieuw wachtwoord kiezen om het resetproces te voltooien. Als u het resetproces niet binnen een korte tijd uitvoert, heeft het opnieuw instellen van het wachtwoord geen effect.

Wanneer u het opnieuw instellen van een wachtwoord voltooit door op de koppeling in de e-mail te klikken, maakt NetSfere nieuwe coderingssleutels voor uw account en zal automatisch een nieuw coderingspad tussen u en uw collega’s worden ingesteld.

In sommige gevallen kunt u een gesprek voeren waarin geen andere deelnemers beschikbaar zijn wanneer u uw wachtwoord opnieuw instelt. Alle deelnemers aan het gesprek kunnen bijvoorbeeld zijn uitgelogd bij NetSfere of kunnen geen internettoegang hebben. In deze gevallen is de bestaande berichtinhoud in de gesprekken tijdelijk onleesbaar voor u. Zodra één van de andere deelnemers beschikbaar is, zal NetSfere echter automatisch het coderingspad herstellen en krijgt u weer toegang tot deze berichtinhoud.

Voer de volgende stappen uit om uw wachtwoord opnieuw in te stellen:

 1. Klik of tik op Vergeten? in het wachtwoordveld op het aanmeldingsscherm van een NetSfere-app.
 2. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw NetSfere-account.
 3. Volg de instructies in de e-mail.

Als u binnen enkele minuten na het opnieuw instellen van een wachtwoord geen bericht ontvangt van NetSfere, controleer dan uw spammap of neem contact op met ons ondersteuningsteam.

Als u meerdere e-mailadressen hebt en niet meer weet welk e-mailadres aan uw NetSfere-account is gekoppeld, kunt u dit mogelijk herstellen door alle mogelijke adressen in te voeren in het NetSfere-formulier voor het opnieuw instellen van wachtwoorden. NetSfere negeert e-mailadressen die niet worden herkend, maar stuurt de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar uw geldige e-mailadres.

Om de privacy en veiligheid van onze gebruikers te beschermen, kan het ondersteuningsteam van NetSfere u niet vertellen welk e-mailadres aan uw NetSfere-account is gekoppeld.

Gesprekken

NetSfere organiseert berichten die u met anderen uitwisselt in verzamelingen die gesprekken worden genoemd. Start een nieuw gesprek wanneer u een nieuw onderwerp met uw collega's wilt bespreken. De persoon die een gesprek maakt, is de eigenaar en kan de titel en deelnemers van het gesprek op elk gewenst moment bewerken.

Gesprekken bekijken

 1. Klik of tik op Gesprekken onderaan het scherm.
 2. Blader door de lijst om gesprekken te bekijken.
 3. Klik of tik op een gesprek om de berichten ervan te bekijken.

Een gesprek starten

 1. Klik of tik op de knop Nieuw gesprek New Conversation Button
 2. Voer een titel in voor het gesprek of laat het veld leeg en laat NetSfere het gesprek een naam geven.
 3. Blader of zoek naar leden van uw NetSfere-organisatie en selecteer ze om ze toe te voegen als deelnemers.
 4. Als u een gast wilt opnemen die geen lid is van uw NetSfere-organisatie, typt u een e-mailadres of gebruikt u de knop met het adresboek om een e-mailadres uit uw adresboek te selecteren.
 5. Klik of tik op Aanmaken om het gesprek te maken.
 6. Typ uw eerste bericht en klik of tik op de knop Verzenden om het bericht te verzenden.

Een bericht verzenden

 1. Open het gesprek waarin u het bericht wilt verzenden.
 2. Typ uw bericht in het invoerveld onderaan het scherm.
 3. Klik of tik op de knop Verzenden .

Een bericht beantwoorden

Wanneer u een bericht beantwoordt, neemt NetSfere een geciteerde versie van het eerste gedeelte van het oorspronkelijke bericht op. Door te klikken of te tikken op het geciteerde gedeelte wordt het oorspronkelijke bericht weergegeven.

 1. Op een iPhone-, iPad- of Android-apparaat drukt u lang (tikken en vasthouden) op het bericht dat u wilt beantwoorden en tikt u vervolgens op Beantwoorden.
 2. Klik of tik in een webbrowser op de knop Beantwoorden .
 3. Typ uw antwoord en verzend het bericht.

Een bijlage verzenden

 1. Open het gesprek waarin u de bijlage wilt verzenden.
 2. Klik of tik op de knop Bijlage toevoegen .
 3. Selecteer de gewenste bijlage om deze te verzenden.

Een bijlage bekijken

Ga als volgt te werk om een bijlage in uw browser te bekijken:

 1. Klik op de miniatuur van de bijlage.
 2. NetSfere geeft de bijlage weer als het bestandstype wordt herkend.
 3. Klik op de knop Downloaden om een kopie van de bijlage te downloaden.
 4. Klik op de knop Sluiten om de bijlage te sluiten.

Ga als volgt te werk om een bijlage in uw mobiele app te bekijken:

 1. Tik op de miniatuur van de bijlage om de bijlage te downloaden.
 2. Wanneer de download is voltooid, tikt u nogmaals op de miniatuur om de bijlage te bekijken.

Deelnemers toevoegen en verwijderen

 1. Open een gesprek waarvan u de eigenaar bent.
 2. Klik of tik op de gesprekstitel (mobiele app) of de infoknop (webbrowser).
 3. Klik of tik op Details.
 4. Klik of tik op Personen toevoegen .
 5. Klik of tik op personen in de lijst om hen toe te voegen aan of te verwijderen uit het gesprek.
 6. Als u een gast wilt opnemen die geen lid is van uw NetSfere-organisatie, typt u een e-mailadres of gebruikt u de knop met het adresboek om een e-mailadres uit het adresboek van uw apparaat te selecteren.
 7. Klik of tik op Klaar.

Communiceren met gasten

Gasten zijn NetSfere-gebruikers die lid zijn van een andere NetSfere-organisatie. Hoewel ze berichten met u kunnen uitwisselen, zijn ze onderworpen aan de beleidsregels die zijn ingesteld door hun eigen NetSfere-organisatie in plaats van de beleidsregels die door uw organisatie zijn ingesteld.

U kunt binnen NetSfere gasten identificeren door te zoeken naar de G-badge op hun avatars. Bovendien hebben gesprekken met een of meer gasten als deelnemers een GUEST-label naast de titel in de lijst met gesprekken van NetSfere.

Als uw NetSfere-beheerder communicatie met gasten heeft ingeschakeld, kunt u als volgt een gast aan een gesprek toevoegen:

 1. Maak een nieuw gesprek of bewerk de deelnemerslijst in een bestaand gesprek.
 2. Klik of tik op het tekstveld bovenaan om het focus te geven.
 3. Typ het e-mailadres van de gast. U kunt meerdere gasten tegelijkertijd toevoegen door hun e-mailadressen te scheiden met een spatie of komma.
 4. Klik of tik op Volgende of Klaar.
 5. Als uw gast geen bestaande NetSfere-gebruiker is, vraagt NetSfere u om een aangepast bericht op te nemen in de e-mailuitnodiging die wordt verzonden. U kunt uw eigen bericht invoeren of het standaardbericht gebruiken.
 6. Verzend een of meer berichten in het gesprek. Als uw gast een bestaande NetSfere-gebruiker is, ontvangt hij/zij deze berichten binnen enkele seconden in NetSfere. Als de gast geen bestaande NetSfere-gebruiker is, ontvangt hij/zij uw berichten zodra de e-mail met de NetSfere-uitnodiging is ontvangen en zijn/haar account is geactiveerd .

Sommige NetSfere-functies werken anders voor gasten dan voor andere leden van uw NetSfere-organisatie:

 • Gesprekken geven niet aan wanneer een gast begint met het typen van een nieuw bericht.
 • NetSfere toont geen aanwezigheidsinformatie voor gasten.
 • Gasten kunnen niet deelnemen aan uw uitzendingen.

Een gesprek verlaten

U kunt een gesprek verlaten dat u niet langer interesseert. Wanneer u het gesprek verlaat, verwijdert NetSfere het gesprek en de bijbehorende inhoud van uw apparaten en ontvangt u geen meldingen meer over nieuwe berichten die door de deelnemers worden verzonden.

Wanneer u een gesprek verlaat waarvan u de eigenaar bent, vraagt NetSfere u om een nieuwe eigenaar te kiezen uit de overgebleven deelnemers. Als het gesprek slechts één overgebleven deelnemer heeft, wordt die deelnemer automatisch de eigenaar.

Als u opnieuw wilt deelnemen aan een gesprek nadat u bent weggegaan, moet u de nieuwe eigenaar vragen u opnieuw uit te nodigen (zie Deelnemers toevoegen en verwijderen).

Zodra alle deelnemers een gesprek hebben verlaten, vernietigt NetSfere dat gesprek en de inhoud ervan permanent.

 1. Zoek het gesprek dat u wilt verlaten.
 2. Veeg op een iPhone of iPad naar links in het gesprek.
 3. Klik of tik in een webbrowser of op een Android-apparaat op de knop Meer .
 4. Klik of tik op Verlaten .

Een favoriet instellen

U kunt belangrijke gesprekken beter vindbaar maken door ze als favorieten te markeren. Favoriete gesprekken bevatten een Ster in de lijst met gesprekken. Wanneer u een gesprek markeert als favoriet op een van uw apparaten, markeert NetSfere het automatisch ook als favoriet op uw andere apparaten.

 1. Zoek het gesprek dat u als favoriet wilt markeren.
 2. Veeg op een iPhone of iPad naar links in het gesprek.
 3. Klik of tik in een webbrowser of op een Android-apparaat op de knop Meer .
 4. Klik of tik op Toevoegen aan favorieten .
 5. Als u een gesprek uit uw favorieten wilt verwijderen, klikt of tikt u op Verwijderen uit favorieten.

Zie Uw lijst met gesprekken filteren voor meer informatie over het snel vinden van uw favoriete gesprekken.

Een gesprek dempen

U kunt een gesprek dempen om te voorkomen dat het een hoorbare waarschuwing laat horen wanneer iemand een nieuw bericht verzendt. Wanneer u een gesprek op een van uw apparaten dempt, dempt NetSfere het automatisch ook op uw andere apparaten.

 1. Zoek het gesprek dat u wilt dempen.
 2. Veeg op een iPhone of iPad naar links in het gesprek.
 3. Klik of tik in een webbrowser of op een Android-apparaat op de knop Meer .
 4. Klik of tik op Dempen .
 5. Als u het dempen van een gesprek wilt opheffen, klikt of tikt u op Dempen ongedaan maken .

Uw lijst met gesprekken filteren

NetSfere bevat een functie bovenaan de lijst met gesprekken voor het filteren van de inhoud die zichtbaar is in de lijst. In een webbrowser of op een iPhone of iPad bevindt deze functie zich in een horizontale balk bovenaan de lijst met uitzendingen. Op een Android-apparaat bevindt deze functie zich in het menu bovenaan de lijst met gesprekken.

 1. Klik of tik op Alle om alle gesprekken weer te geven.
 2. Klik of tik op Ongelezen om gesprekken weer te geven die ongelezen berichten bevatten.
 3. Klik of tik op Toevoegen aan favorieten om gesprekken weer te geven die u als favoriet hebt gemarkeerd.

Zoeken in uw lijst met gesprekken

NetSfere bevat een functie bovenaan de lijst met gesprekken waarmee u kunt zoeken naar gespreksnamen en namen van deelnemers. Wanneer u tekst invoert in dit veld, toont NetSfere alleen gesprekken waarvan de titel de tekst bevat of waarvan de deelnemerslijst een gebruiker bevat wiens naam de tekst bevat.

 1. Klik of tik op het tekstveld Zoeken .
 2. Voer wat tekst in om te beginnen met zoeken.
 3. Wanneer u de zoekopdracht wilt stoppen, klikt of tikt u op Annuleren.

Berichten naar e-mail exporteren

Gebruikers met het abonnement NetSfere Enterprise kunnen één bericht, meerdere berichten of een heel gesprek naar e-mail exporteren.

Exporteren van berichten naar e-mail wordt alleen ondersteund op een iPhone, iPad of Android-apparaat. U kunt geen berichten exporteren vanuit een webbrowser.

Wees voorzichtig bij het exporteren van NetSfere-berichten naar e-mail. Dergelijke berichten worden niet beschermd door de krachtige end-to-end codering van NetSfere en kunnen worden gezien door onbevoegde personen.

Ga als volgt te werk om alle berichten in een gesprek te exporteren:

 1. Zoek het gesprek met de berichten die u naar e-mail wilt exporteren.
 2. Veeg op een iPhone of iPad naar rechts in het gesprek.
 3. Tik op een Android-apparaat op de knop Meer en vervolgens op E-mail .
 4. Selecteer NetSfere-gebruikers in de lijst of voer e-mailadressen handmatig in door ze te typen.
 5. Tik op de knop Verzenden .

Ga als volgt te werk om een subset van de berichten in een gesprek te exporteren:

 1. Open het gesprek met de berichten die u naar e-mail wilt exporteren.
 2. Houd de chatballon ingedrukt voor een van de berichten die u wilt exporteren.
 3. Tik op een iPhone of iPad op Exporteren, selecteer extra berichten die u wilt exporteren door erop te tikken en tik vervolgens op E-mail.
 4. Tik op een Android-apparaat op extra berichten die u wilt exporteren, tik vervolgens op de knop Meer in de rechterbovenhoek en kies E-mail.
 5. Selecteer NetSfere-gebruikers in de lijst of voer e-mailadressen handmatig in door ze te typen.
 6. Tik op de knop Verzenden .

NetSfere LIVE-uitzendingen

U kunt NetSfere LIVE-uitzendingen gebruiken om een eenrichtingsvideo en audiostream te verzenden naar de andere deelnemers in een gesprek of kanaal. Hoewel de videostream eenrichtingsverkeer is, kunnen andere deelnemers in het gesprek of kanaal reageren met sms-berichten. Deze verschijnen in de videostream terwijl u uitzendt.

In een gesprek kan elke deelnemer een NetSfere LIVE-uitzending starten met de andere deelnemers, maar er kan slechts één NetSfere LIVE-uitzending tegelijk worden uitgevoerd.

In een kanaal kunnen alleen deelnemers met schrijffunctie een NetSfere LIVE-uitzending naar de andere kanaaldeelnemers starten. Net als bij gesprekken kan slechts één NetSfere LIVE-uitzending tegelijk in een kanaal worden uitgevoerd.

Een uitzending starten

Voer de volgende stappen uit om een NetSfere LIVE-uitzending in een gesprek of kanaal te starten:

 1. Klik of tik op het gesprek of het kanaal.
 2. Klik of tik op de knop Uitzenden .
 3. Klik of tik op de knop LIVE-uitzending.
 4. Als uw apparaat u om toestemming vraagt om uw camera te gebruiken, verleent u toestemming.
 5. Wacht even totdat NetSfere de audio- en videopaden heeft vastgesteld en uw collega's kunnen deelnemen. NetSfere stelt u op de hoogte wanneer anderen uw uitzending gaan bekijken.

Een uitzending beëindigen

Voer de volgende stappen uit om een NetSfere LIVE-uitzending te beëindigen waarvan u de presentator bent:

 1. Klik of tik ergens op het videodisplay om de functies van de uitzending te tonen.
 2. Klik of tik op Stoppen.

Tekstberichten die u en andere deelnemers tijdens de uitzending hebben verzonden, blijven onderdeel van het gesprek of kanaal, zelfs nadat de uitzending is beëindigd.

Een uitzending bekijken

Voer de volgende stappen uit om een NetSfere LIVE-uitzending in een gesprek of kanaal te bekijken:

 1. Klik of tik op het gesprek of het kanaal.
 2. Klik of tik op de knop Uitzenden .
 3. Klik of tik op de knop LIVE-uitzending bekijken.
 4. Als de presentator de uitzending nog niet heeft gestart, geeft NetSfere het bericht 'Wachten op presentator...' weer.
 5. Zodra de uitzending is begonnen, kunt u sms-berichten verzenden naar andere deelnemers in het gesprek of kanaal.
 6. Als u de uitzending wilt verlaten, klikt of tikt u op het videodisplay en klikt of tikt u op Verlaten.

Als u een melding krijgt die aangeeft dat een uitzending is gestart, kunt u de uitzending bekijken door gewoon op de melding te klikken of te tikken.

Spraakoproepen

U kunt NetSfere HD Voice gebruiken om hoogwaardige, gecodeerde spraakoproepen te maken naar andere NetSfere-gebruikers met uw mobiele apparaat of webbrowser. Deze gebruikers kunnen andere leden zijn van uw NetSfere-organisatie of gasten die tot andere NetSfere-organisaties behoren.

Wanneer u een NetSfere-oproep ontvangt, klinkt op al uw apparaten een belgeluid. Wanneer u de oproep op een van deze apparaten beantwoordt, stopt het belgeluid op de andere apparaten.

Microfoontoegang verlenen

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij NetSfere na de installatie of wanneer u uw eerste NetSfere-oproep doet of ontvangt, vraagt uw apparaat mogelijk om toegang te verlenen tot de microfoon en bijbehorende hardware. NetSfere HD Voice werkt alleen als u toegang verleent.

Als u NetSfere's toegang tot de microfoon van uw apparaat eerder hebt geweigerd, kunt u toegang verlenen zoals hieronder wordt beschreven.

Ga als volgt te werk om toegang te verlenen in een webbrowser:

 1. Open de voorkeuren of instellingen van uw webbrowser.
 2. Zoek de functies voor microfoontoegang.
 3. Verleen toestemming voor NetSfere om de microfoon van uw apparaat te gebruiken.

Als u niet zeker weet hoe u toegang krijgt tot de machtigingen van uw webbrowser, gebruikt u een zoekopdracht op internet om instructies te vinden.

Ga als volgt te werk om toegang te verlenen op een iPhone of iPad:

 1. Tik op de app Instellingen op uw apparaat om het te starten.
 2. Zoek en tik op NetSfere.
 3. Tik op de functie Microfoon om microfoontoegang in te schakelen.

Ga als volgt te werk om toegang te verlenen op een Android-apparaat:

 1. Tik op de app Instellingen op uw apparaat om het te starten.
 2. Tik op Apps.
 3. Zoek en tik op NetSfere.
 4. Tik op Machtigingen.
 5. Tik op de functie Microfoon en Telefoon om deze in te schakelen.

Bellen

Voer de volgende stappen uit om een andere NetSfere-gebruiker te bellen:

 1. Klik of tik op Contactpersonen .
 2. Blader door uw lijst met NetSfere-contactpersonen en klik of tik op de persoon die u wilt bellen.
 3. Klik of tik op de knop Bellen .
 4. Als uw apparaat u om toestemming vraagt om uw microfoon te gebruiken, verleent u toestemming.

U kunt de andere deelnemer ook bellen in een NetSfere-gesprek van twee personen door te klikken of te tikken op de knop Bellen bovenaan het scherm.

Een oproep ontvangen

 1. Wacht tot uw apparaat overgaat.
 2. Als uw apparaat u om toestemming vraagt om uw microfoon te gebruiken, verleent u toestemming.
 3. Klik of tik op Accepteren om de oproep te beantwoorden.
 4. Klik of tik op Weigeren om de oproep te weigeren.

Belgeschiedenis bekijken

NetSfere onthoudt automatisch alle inkomende en uitgaande oproepen en synchroniseert deze op al uw apparaten. Volg deze instructies om de lijst te bekijken:

 1. Klik of tik op Oproepen onderaan het scherm.
 2. Blader door de lijst om oproepen te bekijken die zijn gemaakt of ontvangen op al uw apparaten.
 3. Gebruik het veld Zoeken en het filter Alle/Gemist om de oproepen te vinden die voor u van belang zijn.
 4. Als u nog een oproep wilt doen naar een persoon in uw belgeschiedenis, klikt of tikt u op de knop Bellen voor de oproep.

Meerdere apparaten gebruiken

Als u zich aanmeldt bij NetSfere op meerdere mobiele apparaten of webbrowsers, kunt u tegelijkertijd meerdere NetSfere HD Voice-oproepen maken of ontvangen.

Als u bijvoorbeeld een inkomende NetSfere-oproep op uw Android-telefoon accepteert en u een andere NetSfere-oproep ontvangt terwijl de eerste oproep aan de gang is, kunt u de tweede oproep op uw iPad accepteren. Terwijl deze twee oproepen actief zijn, kunt u uw webbrowser gebruiken om een derde oproep te doen naar nog een andere collega.

Problemen met audio/video oplossen

Als u slechte audio of video ervaart bij het voeren van gesprekken met NetSfere HD Voice of bij het uitzenden of het bekijken van een NetSfere LIVE-uitzending, zijn hier enkele stappen die u kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.

In een webbrowser

NetSfere maakt gebruik van industriestandaard WebRTC-communicatieprotocollen voor het activeren van realtime peer-to-peer audio- en videotransmissie tussen gebruikers. Sommige webbrowsers bieden betere ondersteuning voor WebRTC dan andere en ondersteuning voor WebRTC wordt over het algemeen met elke nieuwe versie beter. Hier zijn enkele stappen die u kunt uitvoeren om de beste ervaring op de webbrowser te krijgen:

 • Werk uw webbrowser bij naar de nieuwste beschikbare versie.
 • Schakel over naar de Chrome-browser. Chrome biedt de beste ondersteuning voor WebRTC.
 • Gebruik een ander draadloos netwerk of ga naar een gebied met een sterker draadloos signaal.
 • Gebruik een vaste netwerkverbinding.
 • Vraag uw netwerkbeheerder om de firewall-poorten te openen die worden gebruikt door WebRTC.
 • Vraag de persoon met wie u communiceert om deze stappen ook uit te voeren.

Op een mobiel apparaat

Hier zijn enkele stappen die u kunt uitvoeren om de audio of video op uw iPhone, iPad of Android-apparaat te verbeteren:

 • Gebruik een ander draadloos netwerk of ga naar een gebied met een sterker draadloos signaal.
 • Gebruik de snelle mobiele datadienst van uw mobiele provider.
 • Controleer of u microfoontoegang voor NetSfere hebt ingeschakeld.
 • Vraag de persoon met wie u communiceert om deze stappen ook uit te voeren.

Contactpersonen

Contactpersonen zijn andere NetSfere-gebruikers met wie u eerder berichten hebt uitgewisseld. Deze gebruikers kunnen leden zijn van uw NetSfere-organisatie of leden van een andere NetSfere-organisatie.

Contactpersonen bekijken

 1. Klik of tik op Contactpersonen onderaan het scherm.
 2. Blader door de lijst om uw contactpersonen te bekijken.
 3. Klik of tik op een contactpersoon om het profiel van de contactpersoon te bekijken en een lijst met gesprekken waarin de contactpersoon is betrokken.

Een favoriet instellen

U kunt belangrijke contactpersonen beter vindbaar maken door ze als favorieten te markeren. Favoriete contactpersonen verschijnen als eerste in uw lijst met contactpersonen. Wanneer u een contactpersoon markeert als favoriet op een van uw apparaten, markeert NetSfere deze automatisch ook als favoriet op uw andere apparaten.

 1. Zoek de contactpersoon die u als favoriet wilt markeren.
 2. Veeg op een iPhone of iPad naar links op de contactpersoon.
 3. Klik of tik in een webbrowser of op een Android-apparaat op de knop Meer .
 4. Klik of tik op Toevoegen aan favorieten .
 5. Als u een contactpersoon uit uw favorieten wilt verwijderen, klikt of tikt u op Verwijderen uit favorieten.

Herhaalde meldingen inschakelen

U kunt herhaalde meldingen voor een belangrijke contactpersoon inschakelen om ervoor te zorgen dat u nooit een bericht van die persoon mist. Wanneer u een nieuw bericht van deze contactpersoon ontvangt, laat NetSfere de nieuwe berichtsignaaltoon continu horen (ongeveer één keer per minuut) totdat u het bericht hebt gelezen.

Wanneer u herhaalde meldingen voor een contactpersoon op een van uw apparaten dempt, dempt NetSfere deze automatisch ook op uw andere apparaten.

 1. Zoek de contactpersoon voor wie u herhaalde meldingen wilt inschakelen.
 2. Veeg op een iPhone of iPad naar links op de contactpersoon.
 3. Klik of tik in een webbrowser of op een Android-apparaat op de knop Meer .
 4. Klik of tik op Melding herhalen.
 5. Als u herhaalde meldingen wilt uitschakelen, klikt of tikt u op Eenmalige melding.

Uw lijst met contactpersonen filteren

NetSfere bevat een functie bovenaan de lijst met contactpersonen voor het filteren van de inhoud die zichtbaar is in de lijst. In een webbrowser of op een iPhone of iPad bevindt deze functie zich in een horizontale balk bovenaan de lijst met contactpersonen. Op een Android-apparaat bevindt deze functie zich in het menu bovenaan de lijst met contactpersonen.

 1. Klik of tik op Alle om alle contactpersonen weer te geven.
 2. Klik of tik op Online om contactpersonen weer te geven die actief gebruikmaken van NetSfere.
 3. Klik of tik op Gast om contactpersonen te tonen die gasten zijn in uw NetSfere-organisatie.

Zoeken in uw lijst met contactpersonen

NetSfere bevat een functie bovenaan de lijst met contactpersonen om te zoeken naar contactpersonen.

 1. Klik of tik op het tekstveld Zoeken .
 2. Voer wat tekst in om te beginnen met zoeken.
 3. Wanneer u de zoekopdracht wilt stoppen, klikt of tikt u op Annuleren.

Aanwezigheid controleren

NetSfere toont een kleine badge op avatars van contactpersonen in de app om aan te geven of de contactpersoon online, weg of offline is. Deze avatarbadges hebben de volgende betekenis:

 • Groen - de contactpersoon is online (gebruikt NetSfere actief).
 • Geel - de contactpersoon is weg (aangemeld, maar NetSfere niet actief gebruikend).
 • Geen badge - de contactpersoon is offline (niet aangemeld bij NetSfere).

Uitzendingen

Uitzendingen zijn speciale gesprekken waarmee u berichten naar uw hele NetSfere-organisatie kunt verzenden. Uitzendingen omvatten automatisch elk lid van uw organisatie en alleen gebruikers die u aanwijst, kunnen er berichten in verzenden. Andere gebruikers kunnen de berichten lezen die in een kanaal zijn verzonden, maar kunnen niet reageren.

U moet een NetSfere-beheerder zijn om een ​​kanaal te kunnen maken of vernietigen. Raadpleeg de NetSfere-beheerdershandleiding voor informatie over het beheren van uitzendingen.

Uitzendingen bekijken

 1. Klik of tik op Uitzendingen onderaan het scherm.
 2. Blader door de lijst om uw uitzendingen te bekijken.
 3. Klik of tik op een kanaal om de berichten ervan te bekijken.

Een bericht verzenden

Als uw NetSfere-beheerder u heeft aangewezen als een deelnemer met schrijffunctie voor een kanaal, kunt u nieuwe berichten in het kanaal verzenden vanaf elk van uw NetSfere-apparaten.

 1. Open het kanaal waarin u het bericht wilt verzenden.
 2. Typ uw bericht in het invoerveld onderaan het scherm.
 3. Klik of tik op de knop Verzenden .

Uw lijst met uitzendingen filteren

NetSfere bevat een functie bovenaan de lijst met uitzendingen voor het filteren van de inhoud die zichtbaar is in de lijst. In een webbrowser of op een iPhone of iPad bevindt deze functie zich in een horizontale balk bovenaan de lijst met uitzendingen. Op een Android-apparaat bevindt deze functie zich in het menu bovenaan de lijst met gesprekken.

 1. Klik of tik op Alle om alle uitzendingen weer te geven.
 2. Klik of tik op Ongelezen om uitzendingen weer te geven die ongelezen berichten bevatten.

Zoeken in uw lijst met uitzendingen

NetSfere bevat een functie bovenaan de lijst met uitzendingen waarmee u kunt zoeken naar gespreksnamen en namen van kanaaldeelnemers met een schrijffunctie. Wanneer u tekst invoert in dit veld, toont NetSfere u alleen uitzendingen waarvan de titel de tekst bevat of waarvan de lijst met deelnemers met schrijffunctie een gebruiker bevat wiens naam de tekst bevat.

 1. Klik of tik op het tekstveld Zoeken .
 2. Voer wat tekst in om te beginnen met zoeken.
 3. Wanneer u de zoekopdracht wilt stoppen, klikt of tikt u op Annuleren.

Instellingen

Het gebied Instellingen bevat functies waarmee u het gedrag van NetSfere kunt wijzigen. In de meeste gevallen synchroniseert NetSfere automatisch de wijzigingen die u aanbrengt in uw instellingen op al uw NetSfere-apparaten.

Instellingen bekijken

 1. Tik op een iPhone of iPad op Instellingen onderaan het scherm.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op Instellingen .
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar rechtsboven.

Uw profiel wijzigen

Uw profiel is de informatie die NetSfere over u bewaart en die wordt weergegeven aan anderen wanneer zij u in hun lijst met contactpersonen bekijken. U kunt de informatie in uw profiel als volgt wijzigen:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik vervolgens op de afbeelding bovenaan het scherm.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op de afbeelding bovenaan het scherm.
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar rechtsboven.
 4. Als u uw avatarafbeelding wilt wijzigen, klikt of tikt u op de bestaande afbeelding en kiest u een nieuwe afbeelding. Gebruik de knoppen op het scherm om de afbeelding te verplaatsen en te schalen voordat u deze bijsnijdt.
 5. Als u uw vingerafdruk voor openbare sleutel wilt bekijken, klikt of tikt u op Openbare sleutel vingerafdruk. NetSfere gebruikt deze waarde om end-to-end codering te bieden voor uw berichtinhoud.

Uw beheerder heeft mogelijk een of meer extra velden geconfigureerd die u kunt bewerken. Als deze velden aanwezig zijn, klikt of tikt u erop om te zien of ze kunnen worden bewerkt en om de waarden te wijzigen.

Uw netsfere.me-koppeling bijwerken

NetSfere genereert automatisch een netsfere.me-koppeling wanneer uw account wordt gemaakt. Met deze koppeling kunnen anderen snel en gemakkelijk contact met u opnemen en tegelijkertijd kan uw communicatie worden beveiligd met de sterkste end-to-end codering die beschikbaar is.

U kunt uw netsfere.me-koppeling in uw e-mailhandtekening plaatsen of zelfs op uw visitekaartje. Wanneer iemand uw koppeling volgt, zet NetSfere automatisch een gesprek op waarin u en uw gast veilig berichten en bijlagen kunnen uitwisselen.

Alle netsfere.me-koppelingen hebben de vorm netsfere.me/<naam>, waarin <naam> een unieke tekenreeks is van letters en getallen die nog niet door een andere NetSfere-gebruiker is geclaimd. U kunt uw netsfere.me-koppeling als volgt wijzigen:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik op de Potloodknop onderaan het scherm.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op uw profielfoto en tik ten slotte op de Potloodknop .
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar rechtsboven en klik of tik vervolgens op het tekstveld netsfere.me .
 4. Typ de nieuwe waarde voor uw netsfere.me-koppeling.
 5. Klik of tik op de knop Update .

Uw netsfere.me-koppeling moet uniek zijn. Als u een waarde invoert die al door een andere gebruiker wordt gebruikt, geeft NetSfere een foutmelding weer.

Uw wachtwoord wijzigen

Uw NetSfere-wachtwoord beschermt uw persoonlijke coderingssleutel voor de lange termijn. Om ervoor te zorgen dat uw berichtinhoud alleen toegankelijk blijft voor u en de andere deelnemers in uw gesprekken, moet u een sterk wachtwoord kiezen.

Kenmerken van sterke wachtwoorden zijn onder meer:

 • Een lengte van minimaal 8 tekens
 • Een combinatie van hoofdletters en kleine letters
 • Meerdere cijfers en interpunctietekens

Voer de volgende stappen uit om uw wachtwoord te wijzigen:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik op Wachtwoord wijzigen.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op Instellingen gevolgd door Wachtwoord wijzigen.
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar rechtsboven en klik of tik vervolgens op Wachtwoord wijzigen.
 4. Voer uw huidige wachtwoord in en typ vervolgens uw nieuwe wachtwoord twee keer en klik of tik op Wachtwoord wijzigen.

Aangezien NetSfere ononderbroken, end-to-end codering gebruikt om uw berichtinhoud te beveiligen, verlaat uw wachtwoord (en de persoonlijke sleutel voor de lange termijn die ermee wordt beveiligd) nooit uw apparaat. Als u uw wachtwoord bent vergeten, is het daarom voor het ondersteuningsteam van NetSfere onmogelijk om het voor u te herstellen. In plaats daarvan moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.

Toegangsverzoeken toekennen

Wanneer een collega (een lid van uw NetSfere-organisatie of een gast van een andere NetSfere-organisatie) zijn/haar wachtwoord opnieuw instelt, verliest hij/zij tijdelijk de mogelijkheid om eerdere berichtinhoud te lezen die met u wordt gedeeld. Dit gebeurt omdat zijn/haar persoonlijke sleutel voor de lange termijn is gewijzigd. Om de mogelijkheid te herstellen dat uw collega de inhoud van vorige berichten kan lezen, moet u uw gedeelde coderingsparameters opnieuw instellen. NetSfere noemt dit proces een toegangsverzoek.

U ontvangt alleen een toegangsverzoek wanneer een collega zijn/haar wachtwoord opnieuw instelt nadat hij/zij zijn/haar oorspronkelijke wachtwoord is vergeten. U ontvangt geen toegangsverzoek wanneer een collega zijn/haar huidige wachtwoord kent en deze eenvoudig wijzigt.

Als u het toegangsverzoek van een collega niet toekent, kan die collega nog steeds nieuwe NetSfere-gesprekken met u starten (deze worden gecodeerd met zijn/haar nieuwe coderingssleutel), maar hij/zij kan geen berichten lezen of nieuwe berichten verzenden in eerder gemaakte gesprekken. U moet zijn/haar toegangsverzoek toekennen om de toegang tot deze gesprekken te herstellen.

Wanneer een collega toegang nodig heeft tot eerdere gesprekken die u met hem/haar deelt, laat NetSfere u dat weten door een badge weer te geven in Instellingen en Toegangsverzoeken. U kunt het toegangsverzoek als volgt toekennen:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik op Toegangsverzoeken.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op Instellingen gevolgd door Toegangsverzoeken.
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar linksboven en klik of tik vervolgens op Toegangsverzoeken.
 4. Tik op de naam van de collega om het verzoek toe te kennen.

Snelle antwoorden instellen

Snelle antwoorden zijn korte stukjes tekst die u snel naar een collega kunt sturen. Als u zich bijvoorbeeld in een belangrijke vergadering bevindt wanneer u een bericht ontvangt, wilt u misschien snel antwoorden met "In vergadering, ik neem contact met je op" zonder het volledige bericht te hoeven typen.

NetSfere biedt 25 'slots' voor snelle antwoorden. Elk slot bevat aanvankelijk standaardtekst, maar u kunt deze tekst wijzigen wanneer u maar wilt. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch gesynchroniseerd tussen al uw NetSfere-apparaten.

Voer de volgende stappen uit om uw snelle antwoorden te bekijken of te wijzigen:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik op Snelle antwoorden.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op Instellingen gevolgd door Snelle antwoorden.
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar rechtsboven en klik of tik vervolgens op Snelle antwoorden.
 4. Blader door de lijst met snelle antwoorden om ze te bekijken.
 5. Klik of tik op een snel antwoord om de tekst ervan te wijzigen.

Alle gegevens opnieuw laden

NetSfere werkt continu aan het synchroniseren van gecodeerde berichtinhoud en gerelateerde gegevens tussen al uw apparaten. Hoewel ons ontwikkelingsteam heel hard werkt om ervoor te zorgen dat dit proces naadloos werkt, maken we af en toe een fout. Wanneer dit gebeurt, laat het ons dan weten.

In sommige gevallen kunt u dergelijke problemen omzeilen door een apparaat te forceren uw NetSfere-account opnieuw vanaf de server te laden:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik op Alle gegevens opnieuw laden.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op Instellingen gevolgd door Alle gegevens opnieuw laden.
 3. Houd in een webbrowser die op een laptop of desktopcomputer wordt uitgevoerd de SHIFT-toets ingedrukt en klik op de browserknop voor opnieuw laden.
 4. Op een webbrowser die op een mobiel apparaat wordt uitgevoerd, tikt u op de browserknop voor opnieuw laden.

Afmelden

Wanneer u zich afmeldt, verwijdert NetSfere alle berichtinhoud van uw apparaat en wordt het aanmeldingsscherm weergegeven. Ga als volgt te werk om u af te melden:

 1. Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen en tik op Afmelden.
 2. Tik op een Android-apparaat op de knop met drie streepjes linksboven en tik vervolgens op Instellingen gevolgd door Afmelden.
 3. Klik of tik in een webbrowser op uw avatar rechtsboven en klik of tik vervolgens op Afmelden.

Misbruik

Het NetSfere-team werkt altijd aan een veilige en betrouwbare berichtenomgeving. Door u aan te melden bij NetSfere gaat u akkoord met Servicevoorwaarden, Privacybeleid en Beleid inzake acceptabel gebruik van NetSfere.

Misbruik melden

Als u denkt dat iemand ongepast gebruikmaakt van NetSfere, laat het ons dan weten.